Karen Rutgers – Zorgcoördinator

Ik ben Karen Rutgers. Ik begeleid het kids- en jongerenteam in het THHA.

Ik ben heel trots op dit team omdat alle begeleiders zo enorm enthousiast zijn voor het werk dat ze doen voor de kinderen en jongeren. Ze doen dit werk met hart en ziel.

In het team maken we plannen voor ons aanbod en stellen we die zo nodig bij. We bespreken hoe we de bijeenkomsten gaan invullen om de kids en jongeren een fijne middag of avond te geven. Maar ook als er lastige situaties zijn die extra aandacht vragen. We zorgen ook voor elkaar, voor onszelf, en bespreken we hoe het gaat, wat beter kan, wat goed gaat. Ook praktische- en organisatorische regeldingen komen allemaal aan bod!

 

Ik ben sinds 2004 verbonden aan het Toon Hermans Huis Amersfoort, de laatste jaren als coördinator ‘zorg’ en als maatschappelijk werker gespecialiseerd in de psychosociale oncologie (sinds 1985).

Arlette Kroon-Scherpel – Kids

Mijn naam is Arlette Kroon-Scherpel. Sinds 1985 woon ik met mijn echtgenoot Wouter in Blaricum. Wij hebben drie zoons en een dochter, inmiddels volwassen en uit huis. Na 15 jaar in een galerie voor hedendaagse kunst te hebben gewerkt heb ik het roer omgegooid en ben ik in opleiding gegaan tot Kindercoach met daarna de training als KIEScoach(kinderen in echtscheiding situatie). Dit is een jeugd preventie programma voor scholen. Daarnaast heb ik ook de training voor “KIES voor mij”gedaan. Dit is de begeleiding voor KIES kinderen individueel

Bij een echtscheidings krijgen kinderen ook vaak te maken met rouw door een verlies of vertrek. Dit is het raakvlak met het THH en hierin hoop een steentje te kunnen bijdragen bij de kidsgroepen.

In Amersfoort ken ik wel redeljk, doordat ik daar familie heb en bij het Atma instituut mijn coachopleiding heb gedaan.  Ik heb al een heel aantal lieve hartelijke mensen van jullie ontmoet en het voelt zeer welkom om in het THH te mogen komen meewerken.

Anouk Bloemers – Kids

Ik ben Anouk. Ik ben moeder van drie heerlijke kinderen en van twee bonuskids. We wonen dus met ons zevenen! Daarnaast hebben we ook nog twee lieve honden: Coco en Kwispel.
Helaas weet ik hoe het voelt als je ouder ziek is en weet ik ook hoe het voelt als een van hen overlijdt. Het is zo gek hoe je je het ene moment heel boos kan voelen en daarna ineens verdrietig. Of dat je niet zo goed weet wat je moet voelen. Of dat alles door elkaar heen kronkelt…

Doordat ik al lang als psychodramatherapeut werk, weet ik hoe fijn het is om, in plaats van ergens over te moeten praten, iets te mogen doen. En dan komen de woorden soms daarna wel. Of niet. En dat dat dan allemaal gewoon goed is.
Zo werken we in het Toon Hermanshuis. En dat vind ik mooi. Soms zijn we alleen maar aan het spelen (dat vind ik zelf erg leuk!) en soms is er ineens iemand verdrietig, of boos. Alles is oke.

Ik vind het bijzonder om met kinderen mee te mogen bewegen en ze zich zo goed als mogelijk is, veilig te laten voelen, dat er mag zijn wat er is.

Ik heet je, samen met ons team, heel hartelijk welkom om te zijn wie je bent..
Warme groet
Anouk

Petra van Daatselaar – Kids

Ik ben Petra van Daatselaar en ik hou van lekker koken en eten, vakantie en struinen over rommelmarkten met mijn dochters. Het liefst combineer ik de verschillende activiteiten.

Ik werk al jaren in het Toon Hermanshuis en ben vooral bezig met alles wat ons huis voor kinderen doet.

Uit ervaring weet ik dat het goed doet om vrijuit met iemand te praten. Het is fijn als iemand luistert naar je verdriet, angst en boosheid. Dat luisterend oor wil ik op mijn beurt graag voor jullie en jullie ouders zijn in het THHA.

Annefleur Lohman – Jongeren

Hoi! Ik woon sinds kort in Driebergen en heb een dochter die naar de middelbare school gaat. Ik vind het heerlijk om mensen om me heen te hebben en het gezellig te maken. Naast mijn advieswerk begeleid ik kinderen en jongeren die een moeilijke periode doormaken.

Ik ben niet zo van het stilzitten en praten, maar vind het vooral fijn om creatief bezig te zijn, te spelen, bewegen of erop uitgaan. Op die manier is het vaak makkelijker en meer ontspannen om te praten over ingewikkelde dingen als je zieke ouder, iemand die je mist, je gevoelens of alles wat er aan de hand is.

 

Ik kijk ernaar uit om de jongerengroep te begeleiden!

Nina de Waal – Jongeren

Hallo! Mijn naam is Nina en ben onlangs afgestudeerd als maatschappelijk werker. Sinds oktober 2017 ben ik betrokken bij het Toon Hermans Huis. Het afgelopen jaar heb ik met veel enthousiasme de kidsrouwgroep begeleid. Nadat ik mijn afstudeerartikel heb geschreven over het begeleiden van jongeren met rouw en verlies, kreeg ik steeds meer feeling met deze groep. Dat komt ook doordat ik zelf te maken heb gehad met kanker in mijn gezin. Het voelt voor mij nu als de juiste stap om samen met Annefleur de jongerengroep te gaan begeleiden.
Ik vind het heel belangrijk om stil te staan bij verlieservaringen van volwassenen, jongeren en kinderen en de kwetsbaarheid en kracht die daaruit voortkomt. Mijn doel is om ruimte te bieden om stil te staan bij je eigen behoeftes en hopelijk kan ik daarin een voorbeeldfiguur zijn. De herkenning tussen de kinderen/jongeren onderling is ook ontzettend belangrijk, weten dat je niet de enige bent!

Rozemarijn Kuijer – Kids

Monique van der Linden – Kids

… volgt nog …

Jolanda Kwakkel – Kids

… volgt nog …

Sandra Wijnen – Jongeren

Hoi, mijn naam is Sandra Wijnen, ik ben getrouwd en heb 3 kinderen van 12, 10 en 5 jaar.

Als klein meisje wist ik al dat ik kinderverpleegkundige wilde worden. Na mijn opleiding verpleegkunde ben ik de kinderspecialisatie gaan doen en nu werk ik al 17 jaar als Kinderverpleegkundige op de kinderafdeling van het Meander Medisch Centrum. Heel lang vond ik dat het mooiste beroep dat je kon hebben met veel uitdaging en mogelijkheden om al mijn passie en liefde voor het vak in te stoppen.

De laatste jaren merkte ik dat ik in mijn hart het liefst veel meer tijd voor de kinderen zou willen hebben, echte aandacht voor wat er omgaat in een kind en waarom kinderen doen wat ze doen en zeggen wat ze zeggen. In mijn eigen Kinder- en jeugdcoaching praktijk heb ik die tijd en aandacht en begeleid ik kinderen, jongeren en ouders die vast lopen in een lastige periode in hun leven of  te maken krijgen met ziekte, rouw en verlies binnen het gezin of in hun naaste omgeving. Ik heb gezien welke enorme impact het op een gezin heeft wanneer er plotseling iemand ziek wordt of overlijdt.

Ik ben heel blij dat ik de kans nu krijg om de kids/ jongerengroep van het Toon Hermanshuis te mogen begeleiden. Wat mooi dat dit bestaat voor kinderen/ jongeren die zoiets ingrijpends meemaken. Hoe fijn dat je samen mag zijn met iemand van je eigen leeftijd die hetzelfde doormaakt, die snapt hoe het voelt en waar je ondanks verdriet leuke dingen mee kunt doen, lol mee kan maken en kan lachen en huilen.

Ik hoop een heel klein steentje bij te kunnen dragen aan dit gevoel en heb er heel veel zin in.