Voor wie?

De Kids-rouwgroep is voor kinderen van de basisschool waarvan een ouder of een ander gezinslid aan kanker is overleden

Wat is het?

Als je vader, moeder of een ander gezinslid is dood gegaan aan kanker, staat je wereld op zijn kop. Vaak heb je dan al een heftige periode achter de rug, waarin alles draaide om de ziekte in het gezin. Doordat diegene nu dood is gegaan, verandert er nog veel meer in je leven. Je hebt allerlei gevoelens van verdriet, boosheid, of je kunt bang worden of je eenzaam voelen. Sommige kinderen raken in de war, of voelen helemaal niets. Je vraagt je misschien af hoe het nu verder moet. In het Toon Hermans Huis kun je andere kinderen ontmoeten die hetzelfde mee hebben gemaakt.

In de Kids-rouwgroep werken we met en praten we over allerlei thema’s die te maken hebben met je verlies. Dat kan bijvoorbeeld door te knutselen, tekenen, spelen, of film te kijken. We maken ook iets wat jou herinnert aan degene die is overleden. Na afloop kan je dit mee naar huis nemen om het ergens een mooi plekje te geven.

Kinderen die eerder mee hebben gedaan vertellen ons dat ze het zo fijn vonden om mee te doen omdat ze merkten dat ze niet de enigen waren, en dat ze zich weer wat sterker voelden. We bespreken natuurlijk ook verdrietige dingen maar we maken het ook gezellig.

We komen iedere maand bij elkaar en dat negen maanden lang, telkens op zaterdag van 15.15 tot 17.15 uur. De leidsters zijn vrijwilligers bij het Toon Hermans Huis.

Hoe geef je je op voor de Kids-rouwgroep?

Je vader, moeder of jijzelf kan contact opnemen met het Toon Hermans Huis voor een kennismakingsgesprek met de begeleiders.

033- 465 52 27 of kids@jongerenpit.nl

Voor deelname aan deze groepen vragen wij een kleine donatie.


Warning: preg_match(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 12 in /home/customer/www/jongerenpit.nl/public_html/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/shortcodes/vc-basic-grid.php on line 177