Kinderen en Jongeren

Ook kinderen en jongeren krijgen soms te maken met kanker. In hun gezin of omdat een grootouder, oom of tante ziek wordt of komt te overlijden. Leven hiermee is voor hen geen gemakkelijke opgave. Zeker wanneer het om kanker in het gezin gaat. Als hun vader, moeder, broertje of zusje de ziekte krijgt en er mogelijk aan overlijdt, verandert er meestal veel in hun leven. Zowel tijdens het ziekteproces, als ook daarna. Het THHA is er ook voor kinderen en jongeren. Er zijn verschillende groepen in het THHA voor kinderen die eens per maand bij elkaar komen. Deze bijeenkomsten zijn gratis.

Bel voor meer informatie over de groepen naar het THHA: tel. 033 4655227 of mail naar kids@jongerenpit.nl

Kids-Zaterdaggroep (6-12 jaar)

Voor kinderen van wie een ouder of een andere dierbare naaste kanker heeft.
Eens per maand op zaterdag van 11.45-13.45 uur. Deelname is mogelijk na een intakegesprek.

Kids-Rouwgroep (6-12 jaar)

Voor wie een ouder of een andere dierbare naaste aan kanker heeft verloren.
Eens per maand op zaterdag van 15.15-17.15 uur. Deelname is mogelijk na een intakegesprek.

Kids-Vrijdaggroep (6-12 jaar)

Eén keer in de maand op vrijdagmiddag is er een kids vrijdagmiddag. Dit is een middag met lotgenotencontact waarbij we gaan knutselen, chillen of waarbij we een spel doen. Deze middagen hebben geen strak programma waardoor het mogelijk is op verschillende tijdstippen in te stromen. De groep is voor kinderen die aan de kidsrouwgroep hebben deelgenomen of daar misschien aan mee willen gaan doen. Deelname is mogelijk na een intakegesprek. Tel. 033- 465 52 27 of kids@jongerenpit.nl
Eens per maand op vrijdagmiddag van 16.00-17.30 uur.

JongerenPIT (12-18 jaar)

Bij de JongerenPIT van het Toon Hermans huis Amersfoort ontmoet je jongeren (12-18 jaar) die net als jij te maken hebben met kanker in hun directe omgeving of die een dierbare hebben verloren door kanker. Je komt in contact met lotgenoten die in een vergelijkbare situatie zitten. De ene keer bieden wij een speciale activiteit aan (bv in het atelier, film kijken) en de andere keer zijn jullie vrij om te doen wat jullie willen (bv muziek luisteren, creatief bezig zijn, spelletjes doen). Voor ieder wat wils, vrijblijvend en vooral sámen. Het kost niets en je bent het hele jaar door welkom!
Eens per maand op woensdagavond: 19.00-21.00 uur.

Wil je meer weten of je opgeven? Mail dan naar jongeren@jongerenpit.nl of bel naar 033-4655227 en vraag naar Annefleur of Nina.

Bekijk hieronder het filmpje over jongeren PIT:

Bekijk hieronder het ervaringsverhaal van Marit (12 jaar) die haar moeder aan kanker verloor, zij vertelt ook over de kids- en kidsrouwgroep: