Voor wie?

De Kids-groep is voor kinderen van de basisschool, waarvan een ouder of een ander gezinslid ziek is en kanker heeft.

Wat is het?

Als je vader of moeder of een ander gezinslid kanker heeft, staat je wereld op zijn kop. Vaak is dat een heftige periode, waarin alles draait om de zieke binnen jouw gezin. Er komen allerlei gevoelens op je af van verdriet, maar soms ook boosheid, of je kunt bang worden of je eenzaam voelen. Sommige kinderen raken in de war, of voelen helemaal niets. Je vraagt je misschien af hoe het nu verder moet. In het Toon Hermans Huis kun je andere kinderen ontmoeten die hetzelfde meemaken.

In de Kids-groep werken we met en praten we over allerlei thema’s die te maken hebben met de ziekte kanker. Dat kan bijvoorbeeld door te knutselen, tekenen, spelen, of film te kijken. We luisteren naar elkaar, en geven elkaar tips. Wat is nou eigenlijk echt waar van al die verhalen over kanker?

Kinderen die eerder mee hebben gedaan vertellen ons dat ze het zo fijn vonden om mee te doen omdat ze merkten dat ze niet de enigen waren, en dat ze zich weer wat sterker voelden. We bespreken natuurlijk ook verdrietige dingen maar we maken het ook gezellig.

We komen iedere maand bij elkaar en dat negen maanden lang, telkens op zaterdag van 11:45 tot 13:45 uur. De leidsters zijn vrijwilligers bij het Toon Hermans Huis.

Hoe geef je je op voor de Kids-groep?

Je vader, moeder of jijzelf kan contact opnemen met het Toon Hermans Huis voor een kennismakingsgesprek met de begeleiders.

033- 465 52 27 of kids@jongerenpit.nl

Voor deelname aan deze groepen vragen wij een kleine donatie.


Warning: preg_match(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 12 in /home/customer/www/jongerenpit.nl/public_html/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/shortcodes/vc-basic-grid.php on line 177